In 2021 is het 100 jaar geleden dat Harmonie Angeren (volgens de statuten Harmonie St. Caecilia Angeren) het levenslicht zag.

Dit jubileum vond anders plaats dan dat we 4 jaar geleden – toen alle voorbereidingen startten – hadden bedacht. Gelukkig zijn we flexibel bij de harmonie en hebben we binnen alle mogelijkheden leuke dingen kunnen doen en er zit nog een heel mooi concert in het verschiet

Angeren Live op 25 juni 2022

Ons 100-jarig jubileum sluiten we af met een groots concert dat het midden houdt tussen Vrienden van Amstel en een Night of The Proms concert.

Wat kan/kon er wel?

Jubileumconcert op 6 november 2021

Vanaf donderdag 14 oktober zijn er fysieke kaarten te koop in het Dorpshuis of online via onze website. Voor slechts 10,- maak je dit vrolijke en unieke concert t.g.v. 100 jaar harmonie mee.

Of bestel de kaarten aan de bar in het Dorpshuis

In mei/juni 2022 een groots afsluitend concert

Het concert op 6 november is alweer groter en uitgebreider geworden dan we aanvankelijk van plan waren, maar in mei/juni 2022 willen we ons 100-jarig jubileum groots afsluiten in een zelfde stijl als Angeren LIVE. Zodra er een datum is, lees je dat ook hier.

Muzikaal ommetje

Populair tijdens de lockdown was het ommetje. De speciale app van de hartstichting kon de wandelkoorts bijna niet aan. De harmonie sprong hierop in met een ‘muzikaal ommetje‘. Omdat gezamenlijk repeteren en concerten geven nog niet mogelijk was besloot het orkest in duo’s of trio’s muziek in te studeren en dat tijdens een ‘doorstroomevenement’ (lees: wandelaars) ten gehore te brengen. De beoogde wandelavond viel jammerlijk in het water, maar dit werd enkele weken later alsnog ingehaald. Na dit muzikale ommetje werd er bij een van de leden thuis nog gezellig nageborreld.

Jubileumboek

Op 21 februari 2021 bestond het orkest precies 100 jaar en werd er (via een online Zoom-sessie) een mooi jubileumboek overhandigd aan Burgemeester Kalfs. Dit is in heel Angeren gratis uitgedeeld. Woon je niet in Angeren, maar wil je een exemplaar. Bestel het jubileumboek gratis in onze webshop.

Jubileumbiertje: De Angerse Blonde Toeter

Het speciaal voor de harmonie gebrouwen biertje is nu verkrijgbaar in onze webshop. Zolang de voorraad strekt, maar in ieder geval nog het gehele jubileumjaar.

Sjoelcompetitie voor leden

Bij de presentatie van het jubileumboekje kwamen ook allerlei acties en festiviteiten aan bod die de harmonie de afgelopen 100 jaar had uitgevoerd. Een van die activiteiten was een sjoelcompetitie. Sjoelen is een individuele sport, dus dat kon prima tijdens de lockdownperiode. En zo werd er iedere avond gesjoeld in de oude winkel van Smits Mode.

Deelname aan de miniatuuroptocht

Aangezien de carnavalsoptochten niet doorgingen had carnavalsvereniging De Partyzanen uit Angeren een miniatuuroptocht op poten gezet. Reden voor enkele handige harmonieleden om hier ook met een heuse carnavalswagen aan deel te nemen en zo aandacht te vragen voor het 100-jarig jubileum. Zelfs TV Gelderland kwam nog langs.

Uit onze jubileum webshop