Oudejaarslekkernijen van Harmonie Angeren

Heeft u deze dagen wel iets anders aan uw hoofd dan zelf oliebollen en appelflappen bakken? Op donderdag 30 december bezorgen wij de overheerlijke oliebollen en appelflappen bij u thuis om met de opbrengst de opleiding van jonge muzikanten te bekostigen. Bestel wel uiterlijk 29 december!

Huis aan huis verkoop – dit jaar even niet!

Normaal gesproken waaien de muzikanten met auto’s en bakfietsen vol met heerlijke oliebollen en appelflappen door heel Angeren uit om al ventend de oliebollen aan de man te brengen. Vanwege de actualiteit zien wij hier dit jaar vanaf.

Wel online bestellen

U kunt uw gewenste assortiment gelukkig wel tot en met dinsdag 28 december bestellen via onze webshop. De prijs blijft onveranderd: 4 appelflappen voor 5 euro of 6 oliebollen voor 5 euro. De oliebollen zijn dit jaar volgens een ander recept gebakken door onze topbakker Janssen uit Elst! En u kunt er natuurlijk ook zo’n lekkere Blonde Toeter bij bestellen of nog een gratis jubileumboekje.

Uw bestelling wordt dan thuisbezorgd op donderdag 30 december. De opbrengst zal als altijd worden besteed aan nieuwe instrumenten en aan de opleiding van leerling-muzikanten. Ook dit jaar worden beide lekkernijen weer geproduceerd door een professionele bakker.

Bestel vooraf t/m woensdag 29 december

Bestellingen kunnen tot en met 29 december plaatsvinden:
* telefonisch bij Peter Tijssen (06-44768112) of Willy Smits (06-16236437)
* digitaal via onze webshop

De vereniging zal het zeer waarderen wanneer u haar door het kopen van de oudejaarslekkernijen wilt ondersteunen.

Harmonie Angeren wenst u al vast fijne kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2022 toe.

6 november jubileumconcert: Oh wat een 100 jaar!

Oh what a night! Op zaterdagavond 6 november vond ons jubileumconcert plaats. Een gezellige avond met diverse genres aan muziekstijlen zoals u van ons gewend bent. En uiteraard viel er daarnaast ook van alles te zien, te horen en te beleven in het Dorpshuis in Angeren.

Oh wat een 100 jaar!

We wilden natuurlijk stil staan bij het 100-jarig jubileum van onze harmonie. Maar niet op een standaard manier. (U kent onze harmonie al wel een beetje.) Geinspireerd door het RTL4 programma “Oh Wat een Jaar” namen we het in grote getale publiek mee door de afgelopen eeuw. Met veel vrolijkheid en humor dus. Er kwamen publieksvragen voorbij met vragen als “Weet jij wat eerder is uitgevonden: de paperclip of de broodrooster? En de kennis van de jaren 80 en 90 werd getoetst doordat men voorwerpen uit een woonkamer en slaapkamer uit die jaren moest weten te halen.

De avond werd gezongen en gepresenteerd door niemand minder dan Martijn van Vuuren en Hanneke Engels. Deze twee hebben het publiek al vaker weten te raken en te vermaken op onze themaconcerten en ook nu weer waren ze beiden in topvorm!

Het repertoire was – zoals u ook gewend bent – divers. Van songfestivalwinnaar Arcade tot het prachtige Sound of Silence en van Bella Ciao (bekend van Netflix’ la casa de papel) tot aan “Show must go on” van Queen. Hoe toepasselijk dit coronajaar.

En omdat we de afgelopen jaren o.l.v. Casper Braafhart zulke mooie themaconcerten hebben gegeven zijn die samengesmolten tot een medley. In 7,5 minuut zie en hoorde je 16 concerten voorbij komen. Van “All you need is love” tot “Soldaat van Angeren” en van “Muzikaal Cluedo” tot de “Muzikale Pubquiz”. Het publiek heeft genoten van deze avond.

Ook werd nog even stilgestaan bij enkele jubilea: Peter, Frits, Ketie en Cindy vierden hun 25 jarig jubileum en Emmely is alweer 12,5 jaar actief bij ons orkest.

En zo was er nog veel meer te zien, te lachen en te horen! Je had er eigenlijk gewoon bij moeten zijn! Maar niet getreurd, we gaan ons jubileumjaar groots afsluiten met een groots slotconcert op 25 juni 2022.

Harmonie Angeren aan het repeteren voor het concert op 6 november
De harmonie kan gelukkig weer op volle kracht repeteren! De muzikanten zijn fanatiek aan het repeteren om een mooi concert neer te zetten.

In 2022 een afsluitend concert

Het concert op 6 november is alweer groter en uitgebreider geworden dan we aanvankelijk van plan waren, desondanks willen we in mei/juni 2022 ons 100-jarig jubileum nog grootser afsluiten. Het plan is om dit in een zelfde stijl als Angeren LIVE te doen. Dat was de titel van ons concert bij het 90-jarig jubileum. Zodra er een datum is, lees je dat uiteraard hier.

Jubileumaanbieding Muzieklessen

Muzieklessen in Angeren

Harmonie Angeren bestaat 100 jaar en biedt al 100 jaar muziekles aan voor alle kinderen uit Angeren. Tegenwoordig door professioneel geschoolde docenten. Van klarinet tot drums en van trompet tot trombone. Muzieklessen zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is niet voor niks dat Koningin Maxima zich hier sterk voor maakt.

Muzieklessen op maat

Voor iedere leeftijd zijn er mogelijkheden die passen bij wat het kind aankan. Voor groep 3 is er de gratis cursus MusicKids: spelenderwijs kennis maken met muziek. In groep 4 kunnen kinderen deelnemen aan de blokfluitlessen en vanaf groep 5 kan al een echt instrument gespeeld worden.

Jubileumaanbieding

In dit jubileumjaar is voor de muzieklessen van groep 5 t/m 8 een speciale jubileumactie in het leven geroepen:

10 muzieklessen voor 50 euro.

Jubileumaanbieding

De Musickids is zoals altijd gratis. De blokfluitlessen kosten 100 euro per jaar. 

Niet is te gek!

Harmonie Angeren is een bruisende vereniging, die onder het mom van “Niets is te gek” het publiek elk jaar weet te verrassen met indrukwekkende concerten. De leden van de harmonie zijn van basisschoolleeftijd tot 70+. Muziek brengt mensen samen en daardoor is de saamhorigheid groot in deze gezellige en open club. Kun je al een instrument bespelen en lijkt dit je wat? Kom ook eens kijken op de donderdagavond in Dorpshuis Angeren! Mail naar opleidingen@harmonie-angeren.nl.

Voetbalwedstrijd Angeren – GVA 3-2

Wat fijn dat er weer een voetbalwedstrijd met publiek was in Angeren! Tijdens een heerlijke zomeravond vond de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen plaats en traditiegetrouw was de harmonie hier bij om het geheel muzikaal te omlijsten. Ook voor ons orkest was dit het eerste optreden sinds bijna een jaar na het openluchtconcert in de Molenstraat.

Angeren won deze wedstrijd met 3-2. Het werd nog even spannend in de slotminuten, want de riante 3-0 voorsprong werd aan het eind van de 2e helft een heel stuk kleiner. Gelukkig wist de Angerse verdediging stand te houden en was de wedstrijd in de pocket.

Iedereen hartelijk bedankt voor het kopen van de loten en we zien jullie graag terug tijdens een van onze concerten! En voetballers veel succes dit seizoen!

Heb jij ook net de boot gemist met de lootverkoop? Onze heerlijke biertjes zijn nog steeds verkrijgbaar.

Muzikaal Ommetje op 15 juli tussen 19 en 20 uur

Heel Nederland is dit voorjaar aan de wandel met de ‘ommetjes’ app. Combineer dit met een zestal plaatsen waar een duetje wordt gespeeld en je hebt een “Muzikaal Ommetje”.

Helaas kon door de flinke stortbui op 3 juni jl. het  “Muzikaal Ommetje” in Angeren niet doorgaan. Maar we gaan een nieuwe poging wagen. Op donderdagavond 15 juli wordt iedereen hierbij opnieuw uitgenodigd om na het eten tussen 19:00 en 20:00 een lekker ommetje te wandelen door Angeren. 

Niks is te gek

Harmonie Angeren houdt niet van stilzitten, zeker niet in het jaar dat ze 100 jaar bestaat! Sinds kort mogen we gelukkig weer repeteren en we zijn dan ook al druk bezig voor het jubileumconcert op 6 november. Maar we willen toch ook graag het geplande “Muzikaal Ommetje” nog door laten gaan en hopen natuurlijk dat het weer ons deze keer gunstig gezind zal zijn.

Enkele leden klaar voor de start op een van de locaties van het muzikale ommetje

Muzikaal ommetje van 2 km

Voor 15 juli is een route uitgezet van circa 2 kilometer waar op een zestal plaatsen een aantal duo’s van de harmonie zorgt voor muzikale klanken. Met dit muzikale ommetje is het eerste optreden van de harmonie in 2021 een feit. Daarna zal het orkest weer verder repeteren en voorbereiden op een mooi concert op 6 november. De afwisselende duetjes zijn een mooie opstart en ook een compleet andere uitdaging voor de muzikanten.

Onder meer in de Wilhelminastraat, Pietershof, Duimeling en bij het evacuatiemonument op de dijk hoor je de muzikanten. Daar kun je een routekaartje meenemen zodat je geen duo zult missen. De route heeft geen start- of eindpunt, je kunt dus zelf kiezen waar je start. 

Enkele muzikanten in actie in de Duimeling

Angerse blonde toeter na afloop

Na afloop van deze fysieke inspanning is het wellicht een idee om jezelf te verwennen met een ‘Angerse Blonde Toeter’. Deze is nog steeds verkrijgbaar via onze webshop en af te halen op Molenstraat 15 (voormalig Smits Mode) in Angeren.

Songfestival scoreformulier

Al twee keer ging ons eigen songfestivalconcert niet door. Gelukkig de officiele wel. Om zaterdag 22 mei leuker te beleven hebben we een scoreformulier gemaakt. Print hem een paar keer uit en geef iedereen in de kamer een formulier.

En zoals ook vermeld, het Songfestival wordt echt leuker als je er een Angerse Blonde Toeter bij drinkt. Bestel hem snel en geniet morgen dubbel!

Maria Arends ontvangt lintje

Vanochtend (26 april 2021) werd onze basklarinettiste en bestuurslid Maria Arends verrast met een telefoontje van de Burgemeester: “Het heeft Zijne Majesteit behaagd…”. Maria is een buitengewoon belangrijk persoon in de geschiedenis van de harmonie en als muziekvereniging zijn we daarom ook blij dat Zijne Majesteit het ook daadwerkelijk heeft behaagd om in ons jubileumjaar een lintje toe te kennen.

Maria Arends-bekken ís in 1967 lid van onze vereniging geworden. Zij was in die tijd een van de eerste meisjes die lid werd van deze toen nog mannenclub. Haar lidmaatschap heeft zich in de afgelopen 53 jaar niet alleen beperkt tot het eenvoudig muzikant zijn binnen ons orkest.

Ze begon op de klarinet en kreeg les van Bernhard Borgers achter op de deel van het woonhuis. Als je in die tijd de eerste belangrijke noten op de klarinet kon spelen, mocht je meedoen in het
orkest. Haar eerste optreden was met de Angerense Umdracht. In 1990 is ze overgestapt op de altsaxofoon, deze heeft ze drie jaar later ingeruild voor de tenorsaxofoon. Vanaf 2009 kunnen we genieten van haar spel op de basklarinet. Daarnaast speelt ze ook mee met muziekvereniging Volharding Huissen , waar ze enkele jaren later ook lid van geworden is.

In 1978 wist ze haar echtgenoot Harrie zover te krijgen om ook een instrument te gaan bespelen. En hij is nu nog steeds lid van de harmonie. Ook zoon Erik en dochter Jenny zijn jarenlang lid geweest van de harmonie. Een muzikale familie dus. Maria is gedurende deze jaren drie maal tot het bestuur toegetreden. Op dit moment is ze secretaris van de harmonie. Ook is ze gedurende deze jaren (tot op heden) lid geweest van verschillende commissies binnen de vereniging.

In 1977 ontving ze uit handen van A.K.G. De Narrenpoel de “Kei”. Deze onderscheiding werd jaarlijks uitgereikt aan personen, die op enigerlei wijze voor zijn/haar vereniging een bijzondere verdienste hadden verricht, en daardoor als het ware een “kei” voor zijn/haar vereniging was. In 1976 heeft Maria zich vol overgave ingezet voor het 75 jarig bestaan van de harmonie. Zij is toen o.a. heel druk geweest met het vervaardigen van het jubileumboekje.

Verder heeft Maria zich ingezet als vrijwilligster voor de Zonnebloem van maart 2006 tot november 2013.

Maria, het is je van harte gegund en we drinken er graag een Angerse Blonde Toeter of een portje op zodra het weer kan!

Sjoelcompetitie in Angeren

De afgelopen maand stond in het teken van sjoelen in plaats van musiceren. Drie weken lang konden de harmonieleden van jong tot oud hun kunsten laten zien in een speciaal ingerichte, coronaproof sjoelruimte waar steeds maximaal twee mensen aanwezig waren.

De beste tien hebben de week erna deelgenomen aan de halve finale, die ook over meerdere dagen en tijden was uitgespreid. De spannende finale werd live uitgezonden via Zoom, zodat de andere muzikanten de finalisten konden aanmoedigen. Suzanne stond al vanaf de start van de competitie met 212 punten (totaal van twee rondes) ruim bovenaan. In de finale werd ze totaal onverwacht ingehaald door Jelmer van Eunen. Jelmer gebruikte de speciale techniek ‘Zo hard mogelijk rammen’. Jelmer werd verrast met een heerlijke sjoelkampioentaart en Suzanne met een paar heerlijke Angerse biertjes.

Waarom sjoelen?

Tijdens het online feestje ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan werd een jubileumbiertje en jubileumboek aan burgemeester Kalfs overhandigd. Een van de mooie verhalen uit dit jubileumboek viel op. In 1979 organiseerde de harmonie het eerste Angerse kampioenschap sjoelen. Een paar leden zag hier een kans en een week later startte de competitie.

Binnen de regels iets leuks doen!

Het was fijn om binnen de regels toch weer ‘samen’ iets te doen. Sjoelen bleek veel leuker dan gedacht en men werd superfanatiek. De organisatie overweegt om later dit jaar er een competitie voor heel Angeren van te maken! Houdt de site in de gaten, zodra muziek maken weer mogelijk is, wordt het 100 jarig jubileum muzikaal gevierd.

Het jubileumbiertje, de Angerse Blonde Toeter, is verkrijgbaar in onze webshop

Jubileumboek en Angers bier!

Gefeliciteerd met ons! We bestaan 100 jaar! Er waren grootste plannen om dit te vieren, maar die staan nog even met een potlood in onze agenda’s geschreven. Maar om het jubileumjaar toch goed te beginnen hebben we een jubileumboek en een echt Angers biertje!

Jubileumboek

Maar we hebben zeker niet stilgezeten, zo is met name Harrie Arends erg druk geweest om een fantastisch boekwerk over 100 jaar Harmonie Angeren te schrijven. Hoe kwamen ze in 1921 aan instrumenten? Waar werd er gerepeteerd? En hoe veranderde de harmonie in de loop der tijd? Je leest het allemaal terug in dit boek.

Wil je zeker weten dat je zo’n mooi boek bemachtigd, bestel hem gratis in onze webshop!

Een echt Angers biertje

Ja je leest het goed. In een brouwerij bij Ede zijn ze ook druk geweest om speciaal voor de harmonie een biertje te brouwen. Deze heeft de naam De Angerse Blonde Toeter meegekregen. Natuurlijk een verwijzing naar de muziekinstrumenten (in de Angerse volksmond vaak ‘toeters’ genoemd) en het blonde bier dat er in zit. Naam en logo is bedacht door Michiel Lentjes. En op de achtergrond van het etiket is een mooie luchtfoto van Angeren te zien. Duidelijk herkenbaar zijn het voetbalveld, het Dorpshuis en basisschool De Marang.

Ook dit biertje is online te bestellen! Wel alleen voor 18+ uiteraard.

En een jubileumconcert?

Het liefste maken we natuurlijk muziek, maar of ons geplande Songfestivalconcert op 17 april en ons grote jubileumconcert op 7 november 2021 door kan gaan – of in welke vorm – is nog een groot vraagteken. Houd daarom onze site en facebook maar goed in de gaten.

17 februari gelezen in De Gelderlander:

De Harmonie krijg je niet klein! Of toch wel?

Gisteren waren er flitsen te zien bij TV Gelderland van de inzending van de harmonie voor de Angerense Miniatuuroptocht. Tijdens het carnavalsweekend wordt er namelijk een miniatuuroptocht gehouden in Angeren zodat er toch nog een beetje carnavalssfeer in ons dorp ontstaat. Een leuk iniatief van de Partyzanen.

Een aantal creatievelingen van de harmonie gingen ermee aan de slag met als thema natuurlijk het 100-jarig bestaan. Dit jubileum zal ook anders plaatsvinden dan dat we 3 jaar geleden – toen alle voorbereidingen startten – hadden bedacht. We gaan zien wat we kunnen doen dit jaar. Op 21 februari 2021 bestaat het orkest precies 100 jaar en er zal dan in ieder geval een mooi jubileumboek worden gepresenteerd en aan heel Angeren uitgedeeld worden.

Hieronder zie je de kar van de harmonie in video en foto’s voorbijkomen:

Voor wie de miniatuurcarnavalswagen van de harmonie wil zien, kijk na 14 februari de optocht terug op https://partyzanen.nl

Bedankt voor alle Oliebollen-bestellingen

Wat fijn dat zovelen van jullie alsnog oliebollen en appelflappen hebben besteld! Dat voelt heel goed!

Dank jullie wel! Woensdag worden ze allemaal uitgeleverd. Geniet ervan en tot volgend jaar! Alvast de allerbeste wensen!

Fijne Kerstdagen

Harmonie Angeren wenst u hele fijne Kerstdagen! Hopelijk kunnen we samen in 2021 ons 100-jarig jubileum groots vieren.

In onderstaand filmpje brengen de muzikanten de kerstwens over:

T/m a.s. zondag 27 december kunt u de oliebollen en appelflappen via onze website bestellen. Velen zijn u al voorgegaan, mis het niet!

Kerstboodschap van Voorzitter en Dirigent

Helaas kan ook het alternatieve online kerstconcert – dat we donderdag 17 december live zouden streamen – niet doorgaan.

Voorzitter Peter Tijssen blikt daarom even kort terug op een bewogen jaar en kijkt ook samen met dirigent Casper Braafhart met goede hoop vooruit naar het jaar 2021 waar we ons 100-jarig jubileum zullen vieren.

Bekijk de kerstboodschap:

One more thing… blijf oliebollen bestellen op onze site he!

17 dec. Kerstconcert live stream

Donderdagavond 17 december kunt u hier live kijken naar ons kerstconcert. Om 20:30 zal onze voorzitter het concert openen, waarna in een half uurtje een aantal mooie muziekstukken voorbij zullen komen waaronder natuurlijk ook kerstmuziek.

De Harmonie uit Angeren heeft, net als iedereen, de activiteiten als gevolg van corona op een laag pitje moeten zetten en heeft de afgelopen tijd daardoor niet naar buiten kunnen treden. Desondanks ziet de vereniging kans om dit jaar nog éénmaal (letterlijk) van zich te laten horen. Op donderdag 17 december a.s. neemt het orkest een voor haar nieuw fenomeen ter hand: live streamen.

Sinds enkele weken mag er weer voorzichtig gerepeteerd worden. En die gelegenheid grijpt de vereniging aan om u in deze donkere tijden muzikaal een hart onder de riem te steken. Het optreden, wat ongeveer een halfuur gaat duren, zal live via internet uitgezonden worden. Iedereen die om 20.30 uur heeft ingelogd op www.harmonie-angeren.nl zal dan kunnen ervaren waar het orkest de recente repetities voor heeft benut.
De vereniging wenst u veel luisterplezier.

Bekijk het concert hieronder

Het orkest zal uiteraard in de 1,5 meter opstelling zitten en we hopen natuurlijk dat er geen quarantaine-gevallen zijn, maar bij ons geldt ‘safety first’!

Graag tot donderdag!

Een persoonlijke complimentje of bedankje na afloop is lastig, maar we vinden het altijd leuk om een reactie op Facebook te lezen of onder dit bericht!

Oliebollen op 30 december

Ook bent u gewend dat wij rond Oud&Nieuw langs de deuren komen met oliebollen. Ook wederom vanwege Corona pakken we dit nu anders aan. De oliebollen en overheerlijke appelbeignets zijn dit jaar te bestellen op deze site en vervolgens op 30 december af te halen aan de Molenstraat 15 in Angeren. (Voorheen “Smits Mode”) of we brengen ze persoonlijk thuis als u dat fijn vindt.

Buitenconcertje do. 17 sept op de Klets

Wat kijken we ernaar uit om weer voor publiek te spelen! Daarom zijn we voornemens om op donderdagavond 17 september een mini-concert te geven, uiteraard met inachtneming van alle corona-protocollen. De vergunning is binnen, dus het zal plaatsvinden op de Klets. Oftewel in de speeltuin in de Molenstraat.

De muzikanten staan echt te springen als koeien die voor het eerst de wei in mogen om weer een optreden te verzorgen. Er was dit jaar geen spectaculair thema-concert in april, geen Umdracht, geen harmo-voetbalwedstrijd, geen optreden bij de Nijmeegse Vierdaagse. Gelukkig was het Dorpshuis bereid om de zomermaanden open te blijven waardoor we lekker door konden repeteren.

Maar op repetities klinkt er zelden een stimulerend applaus, dus vandaar dat we alle mogelijkheden uit de kast proberen te halen om een laagdrempelig optreden te verzorgen. Met (voor ons) nieuwe muziek van onder andere de Red Hot Chili Peppers, enkele bekende songfestivalhits en de prachtige filmmuziek uit How To Train Your Dragon.

Update 10-9-2020: het gaat door, de vergunning is binnen!

Vergunningsaanvraag is de deur uit

Samenvatting

Donderdagavond 17 september
Van 19:00 tot ~20:00
Lokatie: speeltuin in de Molenstraat
Duur? Nee, gratis!
Anders nog iets? Zelf een stoel meenemen! (en een lekker warm dekentje)
Houd je aan de richtlijnen!