Jubileumboek en Angers bier!

Gefeliciteerd met ons! We bestaan 100 jaar! Er waren grootste plannen om dit te vieren, maar die staan nog even met een potlood in onze agenda’s geschreven. Maar om het jubileumjaar toch goed te beginnen hebben we een jubileumboek en een echt Angers biertje!

Jubileumboek

Maar we hebben zeker niet stilgezeten, zo is met name Harrie Arends erg druk geweest om een fantastisch boekwerk over 100 jaar Harmonie Angeren te schrijven. Hoe kwamen ze in 1921 aan instrumenten? Waar werd er gerepeteerd? En hoe veranderde de harmonie in de loop der tijd? Je leest het allemaal terug in dit boek.

Wil je zeker weten dat je zo’n mooi boek bemachtigd, bestel hem gratis in onze webshop!

Een echt Angers biertje

Ja je leest het goed. In een brouwerij bij Ede zijn ze ook druk geweest om speciaal voor de harmonie een biertje te brouwen. Deze heeft de naam De Angerse Blonde Toeter meegekregen. Natuurlijk een verwijzing naar de muziekinstrumenten (in de Angerse volksmond vaak ‘toeters’ genoemd) en het blonde bier dat er in zit. Naam en logo is bedacht door Michiel Lentjes. En op de achtergrond van het etiket is een mooie luchtfoto van Angeren te zien. Duidelijk herkenbaar zijn het voetbalveld, het Dorpshuis en basisschool De Marang.

Ook dit biertje is online te bestellen! Wel alleen voor 18+ uiteraard.

En een jubileumconcert?

Het liefste maken we natuurlijk muziek, maar of ons geplande Songfestivalconcert op 17 april en ons grote jubileumconcert op 7 november 2021 door kan gaan – of in welke vorm – is nog een groot vraagteken. Houd daarom onze site en facebook maar goed in de gaten.

17 februari gelezen in De Gelderlander:

De Harmonie krijg je niet klein! Of toch wel?

Gisteren waren er flitsen te zien bij TV Gelderland van de inzending van de harmonie voor de Angerense Miniatuuroptocht. Tijdens het carnavalsweekend wordt er namelijk een miniatuuroptocht gehouden in Angeren zodat er toch nog een beetje carnavalssfeer in ons dorp ontstaat. Een leuk iniatief van de Partyzanen.

Een aantal creatievelingen van de harmonie gingen ermee aan de slag met als thema natuurlijk ons 100-jarig bestaan. Dit jubileum zal ook anders plaatsvinden dan dat we 3 jaar geleden – toen alle voorbereidingen startten – hadden bedacht. We gaan zien wat we kunnen doen dit jaar. Op 21 februari 2021 bestaat het orkest precies 100 jaar en er zal dan in ieder geval een mooi jubileumboek worden gepresenteerd en aan heel Angeren uitgedeeld worden.

Voor wie de miniatuurcarnavalswagen van de harmonie wil zien, kijk op 14 februari naar de optocht op https://partyzanen.nl

Bedankt voor alle Oliebollen-bestellingen

Wat fijn dat zovelen van jullie alsnog oliebollen en appelflappen hebben besteld! Dat voelt heel goed!

Dank jullie wel! Woensdag worden ze allemaal uitgeleverd. Geniet ervan en tot volgend jaar! Alvast de allerbeste wensen!

Fijne Kerstdagen

Harmonie Angeren wenst u hele fijne Kerstdagen! Hopelijk kunnen we samen in 2021 ons 100-jarig jubileum groots vieren.

In onderstaand filmpje brengen de muzikanten de kerstwens over:

T/m a.s. zondag 27 december kunt u de oliebollen en appelflappen via onze website bestellen. Velen zijn u al voorgegaan, mis het niet!

Kerstboodschap van Voorzitter en Dirigent

Helaas kan ook het alternatieve online kerstconcert – dat we donderdag 17 december live zouden streamen – niet doorgaan.

Voorzitter Peter Tijssen blikt daarom even kort terug op een bewogen jaar en kijkt ook samen met dirigent Casper Braafhart met goede hoop vooruit naar het jaar 2021 waar we ons 100-jarig jubileum zullen vieren.

Bekijk de kerstboodschap:

One more thing… blijf oliebollen bestellen op onze site he!

17 dec. Kerstconcert live stream

Donderdagavond 17 december kunt u hier live kijken naar ons kerstconcert. Om 20:30 zal onze voorzitter het concert openen, waarna in een half uurtje een aantal mooie muziekstukken voorbij zullen komen waaronder natuurlijk ook kerstmuziek.

De Harmonie uit Angeren heeft, net als iedereen, de activiteiten als gevolg van corona op een laag pitje moeten zetten en heeft de afgelopen tijd daardoor niet naar buiten kunnen treden. Desondanks ziet de vereniging kans om dit jaar nog éénmaal (letterlijk) van zich te laten horen. Op donderdag 17 december a.s. neemt het orkest een voor haar nieuw fenomeen ter hand: live streamen.

Sinds enkele weken mag er weer voorzichtig gerepeteerd worden. En die gelegenheid grijpt de vereniging aan om u in deze donkere tijden muzikaal een hart onder de riem te steken. Het optreden, wat ongeveer een halfuur gaat duren, zal live via internet uitgezonden worden. Iedereen die om 20.30 uur heeft ingelogd op www.harmonie-angeren.nl zal dan kunnen ervaren waar het orkest de recente repetities voor heeft benut.
De vereniging wenst u veel luisterplezier.

Bekijk het concert hieronder

Het orkest zal uiteraard in de 1,5 meter opstelling zitten en we hopen natuurlijk dat er geen quarantaine-gevallen zijn, maar bij ons geldt ‘safety first’!

Graag tot donderdag!

Een persoonlijke complimentje of bedankje na afloop is lastig, maar we vinden het altijd leuk om een reactie op Facebook te lezen of onder dit bericht!

Oliebollen op 30 december

Ook bent u gewend dat wij rond Oud&Nieuw langs de deuren komen met oliebollen. Ook wederom vanwege Corona pakken we dit nu anders aan. De oliebollen en overheerlijke appelbeignets zijn dit jaar te bestellen op deze site en vervolgens op 30 december af te halen aan de Molenstraat 15 in Angeren. (Voorheen “Smits Mode”) of we brengen ze persoonlijk thuis als u dat fijn vindt.

Oliebollen en appelflappen dit jaar via de webshop

Oliebollen als vanouds (maar anders)

De inwoners van Angeren zijn ermee vertrouwd dat leden van de Harmonie daags voor oudjaar langs de deur gaan om oliebollen en appelflappen te verkopen. De opbrengst is uiteraard ten bate van de vereniging. Als gevolg van corona moet die verkoop dit jaar in een andere vorm. Namelijk op basis van bestelling vooraf. En vervolgens door het bestelde zelf op te halen. Ondanks alle complicaties blijft de prijs onveranderd: 4 appelflappen voor 5 euro of 10 oliebollen voor 5 euro.

De oliebollen en appelflappen worden gebakken door dezelfde banketbakker als altijd,

Bestel vooraf t/m zondag 27 december

Bestellingen kunnen tot en met 27 december plaatsvinden:
* telefonisch bij Peter Tijssen (06-44768112) of Willy Smits (06-16236437)
* digitaal via onze webshop

Oliebollen Afhalen op 30 december

Het bestelde kan op 30 december tussen 10:00 uur en 16:00 uur worden opgehaald bij (voorheen Smits Mode) Molenstraat 15 in Angeren. Wanneer u fysiek niet in staat bent om op te (laten) halen, is in overleg met de genoemde contactpersonen een aflevering aan huis af te spreken.

De vereniging wil deze gelegenheid graag benutten om u oprecht te bedanken voor alle morele en financiële ondersteuning gedurende het afgelopen, bijzondere jaar en u voor 2021 het allerbeste – bovenal een goede gezondheid – toe te wensen.

Buitenconcertje do. 17 sept op de Klets

Wat kijken we ernaar uit om weer voor publiek te spelen! Daarom zijn we voornemens om op donderdagavond 17 september een mini-concert te geven, uiteraard met inachtneming van alle corona-protocollen. De vergunning is binnen, dus het zal plaatsvinden op de Klets. Oftewel in de speeltuin in de Molenstraat.

De muzikanten staan echt te springen als koeien die voor het eerst de wei in mogen om weer een optreden te verzorgen. Er was dit jaar geen spectaculair thema-concert in april, geen Umdracht, geen harmo-voetbalwedstrijd, geen optreden bij de Nijmeegse Vierdaagse. Gelukkig was het Dorpshuis bereid om de zomermaanden open te blijven waardoor we lekker door konden repeteren.

Maar op repetities klinkt er zelden een stimulerend applaus, dus vandaar dat we alle mogelijkheden uit de kast proberen te halen om een laagdrempelig optreden te verzorgen. Met (voor ons) nieuwe muziek van onder andere de Red Hot Chili Peppers, enkele bekende songfestivalhits en de prachtige filmmuziek uit How To Train Your Dragon.

Update 10-9-2020: het gaat door, de vergunning is binnen!

Vergunningsaanvraag is de deur uit

Samenvatting

Donderdagavond 17 september
Van 19:00 tot ~20:00
Lokatie: speeltuin in de Molenstraat
Duur? Nee, gratis!
Anders nog iets? Zelf een stoel meenemen! (en een lekker warm dekentje)
Houd je aan de richtlijnen!

Songfestival in Angeren –> 17 april 2021

Wat waren de kaartjes mooi…

Op 11 april (Paaszaterdag) was het de bedoeling dat Harmonie Angeren weer groots uit zou pakken met haar jaarlijkse themaconcert. Na maanden van voorbereidingen werd ook door dit evenement een Corona-streep gehaald.

Al deze voorbereidingen waren echter niet voor niets, want we gaan net als het echte songfestival gewoon naar 2021!

Geld terug?!

Zoals eerder gemeld geven we iedereen het geld terug die reeds een kaartje heeft gekocht voor het Songfestivalconcert. Vanaf donderdag zijn we weer in het Dorpshuis te vinden, dus tussen 19:30 en 22:00 kun je je reeds gekochte ticket omruilen naar euro’s. Meld je dan even bij de ingang. Lukt die tijd niet? Probeer het even via een harmonielid of stuur een persoonlijk bericht, dan nemen we contact op.Voor de editie van 17 april 2021 zullen begin 2021 nieuwe tickets in omloop worden gebracht. Huidige tickets zijn dan niet geldig i.v.m. plaatstoewijzing die nu nog zeer onzeker is.

Dankzij de winst van Duncan mag Nederland dit jaar eindelijk weer eens het songfestival organiseren! Dat feestje in Ahoy is leuk, maar wij organiseren ons eigen Harmovision Songfestival. Iets kleinschaliger, maar wel met dezelfde songfestivalsfeer! Denk dus aan heel veel vlaggetjes, artiesten en een gestylede presentator.

Maar wat ze in Rotterdam niet hebben, hebben we in Angeren wel: begeleiding van een compleet live orkest!

11 acts en 22 artiesten

En wat is een Songfestival zonder zangers/zangeressen? Helemaal niets! We hebben gelukkig een heleboel enthousiastelingen gevonden die graag bij ons willen optreden! In totaal zullen er 11 acts hun opwachting maken. Sommigen komen alleen, sommigen in duo’s en er is zelfs een klein gelegenheidskoor! In totaal zullen 22 artiesten het Dorpshuistheater betreden. En dan hebben we de geweldige muzikanten van de harmonie nog niet eens meegerekend!

De grootste songfestivalhits

Wat te denken van knallers als “Waterloo”, “Hemel en Aarde” en “Birds” van Anouk. Maar ook het succesvolle “Calm after the Storm” van The Common Linnets en het Zweedse dancenummer “Euphoria” staat op het programma. En de wat oudere bezoeker kent waarschijnlijk “All kinds of Everything” nog wel. Ook mag er luidkeels worden meegezongen met “Ein Bisschen Friede” en “Whats Another Year” van Mr. Songfestival Johnny Logan.

Songfestivalsfeer

Het is de bedoeling om het songfestivalsfeertje na te bootsen in de theaterzaal van het Angerense Dorpshuis compleet met Greenroom, aankondingsfilmpjes en veel vlaggetjes! Alhoewel het motto van de avond is “Meedoen is belangrijker dan winnen!” hoort er bij een Songfestival natuurlijk een puntentelling. Daarnaast is er uiteraard een presentator in stijl.

Ben je nu al fan van een bepaald land? Neem een Engelse vlag mee, kom in je Zweedse Outfit, zet je Ierse hoed op, of trek je “Hup Holland Hup” shirt uit de kast. Je kunt natuurlijk ook gewoon een lekker Duits biertje bestellen aan de bar.

Weetje van Jorg:

Het Eurovisie Songfesti­val is tien jaar na de Tweede Wereldoor­log ontstaan om Europa dichter bij elkaar te brengen met behulp van muziek

Wil je meer Songfestivalweetjes weten? Volg ons dan op Instagram “Harmonie Angeren” of Facebook. Daar plaatst onze ‘fact master’ Jorg wekelijks een feitje!

Kusjes van ons…

Hoi lieve bezoeker van deze website. Wij missen het musiceren en wij missen jullie als publiek. We hopen jullie snel weer te zien.
En dank je wel voor degenen die ons gesteund hebben met een financiële bijdrage tijdens de mobiele collecte. Kusjes van ons…

Steun de cultuur! Mobiele collecte voor het Cultuurfonds

Normaal gesproken zou de harmonie nu huis-aan-huis collecteren voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dat gaat nu even niet, maar de cultuursector heeft u nu nog harder nodig dan anders.

Vandaar dat we deze week een mobiele collecte doen, onder de vlag van het Cultuurfonds.

Mag ik je om een gift vragen? Zo kunnen we onze activiteiten blijven doen!

Klik hier https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38378762

Trompettiste Sofie speelt op Nationale Kinderherdenking

Sofie links in actie bij de harmonie

We kennen allemaal de beelden van De Dam in Amsterdam waar jaarlijks op 4 mei o.a. onze Koning een krans legt voor de oorlogsslachtoffers. Maar wist je dat er ook een Kinderherdenking is? Deze vindt jaarlijks plaats in Madurodam. En ‘onze Sofie’ was dit jaar de uitverkorene om daar het ‘taptoe signaal’ te spelen. Helaas ook niet voor een groot publiek, maar wel via een live-stream te bekijken en interviews op radio2 en het Jeugdjournaal.

Heb je het gemist op 4 mei? Kijk hier de complete herdenking terug;
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3628124/KIJK-TERUG-De-Nationale-Kinderherdenking-in-Madurodam

Jeugdjournaal: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2332764-sofie-speelt-trompet-bij-de-kinderherdenking.html

Radio 2: https://www.nporadio2.nl/gemist/audio/17521/bijzondere-rol-voor-14-jarige-sofie-bij-nationale-kinderherdenking-ze-blaast-de-taptoe

Koffietijd: https://www.rtl.nl/video/8c23b93e-c50a-4a61-87f2-72c094f93e5a/

Hallo ik ben Sofie en ik ben 14 jaar. Ik hou van muziek en speel al 7 jaar trompet bij harmonie Angeren. Het is altijd erg gezellig en uitdagend om met elkaar een mooi muziekstuk te spelen. En ik heb ook nog les van Chiel.

Op 4 mei speel ik altijd met de harmonie bij de dodenherdenking in ons dorp. Maar dit jaar is alles anders. Alle blazers wordt gevraagd om thuis de taptoe te spelen. Ik doe dat niet. Ik mag namelijk bij de nationale kinderherdenking in Madurodam de taptoe spelen. Bovenop de 20 meter hoge vuurtoren die daar staat.
Via deze website kan je live meekijken en luisteren: https://www.nationalekinderherdenking.nl/livestream

Sofie van Eunen

Leven in vrijheid. Daar staan we op 4 mei bij stil tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. De plek waar normaal gesproken duizenden kinderen met hun ouders bijeen komen. Maar vanwege de coronacrisis herdenken we dit jaar ‘op afstand dichtbij’, vanuit je huiskamer.

De speciale editie van de Nationale Kinderherdenking wordt op 4 mei van 19:45 tot 20:00 uur uitgezonden via een live stream. Op deze pagina komt binnenkort een overzicht van alle (social) media waarop de herdenking te volgen is.

2012-04-07 11:05:12 DEN HAAG – Een jonge bezoeker in het vernieuwde Madurodam in Den Haag. Het attractiepark opende zaterdag haar deuren na een grootschalige renovatie. ANP ROBIN UTRECHT

Appelflappenconcert met vele solisten

Trouwe bezoekers van de Harmonie in Angeren weten dat in de periode dat de bladeren vallen en de regen tegen de ruiten klettert, de Harmonie een zondagochtendconcert verzorgt waar de gezelligheid vanaf straalt. Onder het genot van een kopje koffie of thee voorzien van een appelflap worden dan ‘licht verteerbare’ muziekstukken opgevoerd. Zo ook op 10 november a.s. om 11 uur in het Dorpshuis

Vele solisten

Deze keer vormen solistische presentaties de boventoon. Zo brengen Dianne op eufonium (in Romance and Rondo), Eline op klarinet (in Little love song), Emmely op dwarsfluit (in Sketches for flute) en Miriam op baritonsax (in het welbekende Disney-nummer I wanna be like you uit Jungle Book) hun muzikale kwaliteiten ten gehore. Uiteraard steeds muzikaal begeleid door de rest van het orkest.

Kers op de appelflap

Als ‘kers op de appelflap’ worden het pittige Spaans getinte Sa Musica van Jacob de Haan, de medley Flashdance/What a feeling uit de film Flashdance en “Knights of Cydonia” van Muse in een arrangement van Tom Smits voor het voetlicht gebracht.

Al met al meer dan voldoende zinnenprikkelend om van dit gebeuren te komen genieten op 10 november vanaf 11.00 uur in het Dorpshuis in Angeren. Toegang is gratis. 

Onthulling monument in Angeren

Wat was het mooi om te zien hoe de herdenking aan de oorlogsjaren leeft in Angeren. Er waren zondagochtend 1 september echt veel mensen afgekomen op de onthulling van een nieuw monument ter nagedachtenis aan de omgekomen vliegeniers in Angeren.

Tijdens de oorlogsjaren volgden de piloten veelal de drie ‘rivieren’ De Linge, De Waal en De Rijn om met hun bommenwerpen naar Duitsland te vliegen. Precies het plekje waar Angeren ligt. In de oorlogsjaren zag het soms zwart van de vliegtuigen in de lucht boven Angeren. Deze 3 rivieren zijn mooi verbeeld in het monument door de 3 blauwe lijnen.
Het monument geeft ook de hoop van de Betuwe weer: “eens zal de betuwe….” En het bevat de namen van de 14 slachtoffers.

De harmonie was aanwezig om het geheel muzikaal te omlijsten.

Foto’s zijn te vinden op “Angeren in Beeld”
https://www.facebook.com/pg/Angeren-413702158771358/photos/

SV Angeren voetbalt voor de Harmonie

Op zaterdag 24 augustus wordt een traditie voortgezet. Dan voetbalt het eerste van SV Angeren vriendschappelijk tegen het eerste van voetbalclub GVA. Deze wedstrijd aan het begin van de nieuwe competitie kent een historie van meerdere jaren. Niet alleen geldt het als een extra prikkel voor de Angerense en Doornenburgse spelers om op tijd ‘klaar’ te zijn voor het echte werk, het kent ook een afgeleid doel. De opbrengst van entreegelden én van verloting van de wedstrijdbal komt namelijk geheel ten goede aan de opleiding van leerlingen van Harmonie Angeren.

De wedstrijdbal is voor dit doel geschonken door Huisman Sport uit Huissen. Het harmonieorkest zal de wedstrijd op sportpark De Poel vooraf en tijdens de rust muzikaal omlijsten. Ook dat is onderdeel van de traditionele invulling.

De aftrap zal zijn om 18:00 uur en wel direct volgend op een demonstratiewedstrijd ‘walking voetbal’ verzorgd door de spelers van ‘Old Stars Lingewaard’. Deze seniorenwedstrijd van tweemaal een kwartier stapvoets voetbal wordt gespeeld op initiatief van de Stichting Welzijn Lingewaard en begint derhalve om 17:30 uur. Alle betrokkenen hopen op een brede publieke belangstelling.