SV Angeren voetbalt voor de Harmonie

Op zaterdag 24 augustus wordt een traditie voortgezet. Dan voetbalt het eerste van SV Angeren vriendschappelijk tegen het eerste van voetbalclub GVA. Deze wedstrijd aan het begin van de nieuwe competitie kent een historie van meerdere jaren. Niet alleen geldt het als een extra prikkel voor de Angerense en Doornenburgse spelers om op tijd ‘klaar’ te zijn voor het echte werk, het kent ook een afgeleid doel. De opbrengst van entreegelden én van verloting van de wedstrijdbal komt namelijk geheel ten goede aan de opleiding van leerlingen van Harmonie Angeren.

De wedstrijdbal is voor dit doel geschonken door Huisman Sport uit Huissen. Het harmonieorkest zal de wedstrijd op sportpark De Poel vooraf en tijdens de rust muzikaal omlijsten. Ook dat is onderdeel van de traditionele invulling.

De aftrap zal zijn om 18:00 uur en wel direct volgend op een demonstratiewedstrijd ‘walking voetbal’ verzorgd door de spelers van ‘Old Stars Lingewaard’. Deze seniorenwedstrijd van tweemaal een kwartier stapvoets voetbal wordt gespeeld op initiatief van de Stichting Welzijn Lingewaard en begint derhalve om 17:30 uur. Alle betrokkenen hopen op een brede publieke belangstelling.

Leerlingen schitteren tijdens Kids in Concert

Vrijdagavond 24 mei hebben de leerlingen van de harmonie weer aan groot publiek laten zien wat ze kunnen. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Kids in Concert. Het was een leuke show die vakkundig aan elkaar gepraat werd door de presentatoren Driss & Jelmer.

Angeren, ons plekske

Op zaterdagavond 22 juni vond “Angeren, ons plekske” plaats. Dat was de titel van ons thema-concert in 2019. Dit jaar geen pubquiz, revue avond, of een moordspel, maar Angeren staat centraal. In een 4d belevenis laten wij Angeren zien vanuit de lucht, via foto’s en laten we bekende Angerenaren aan het woord wat Angeren nou zo bijzonder maakt.

Bekijk hier de foto-registratie van de avond, met foto’s van Henk Sluiter. Henk zelf is 8 maanden lang wekelijks tuinen gaan fotograferen waardoor er een mooie timelapse ontstond van de natuurveranderingen door het jaar heen.

Ook waren er hele mooie beelden van “Angeren in de sneeuw” te zien en het publiek werd meegenomen naar het ooievaarsnest van Gerrit Jansen.

Heel Angeren op de pasfoto

Weet je nog die mooie historische film van de harmonie uit 1960? Wat leuk om al die oude gezichten terug te zien. Deze werden vertoond als een mooi aandenken aan die goeie ouwe tijd met de muziek van Het Dorp eronder welke werd gezongen door Martijn van Vuuren.

Als wij of onze (klein)kinderen dan over 40 jaar nog eens terugkijken geeft dat een mooi beeld van Angeren in 2019.

Angeren in Beeld

Tijdens de Lentekriebels is ook een video-team van de harmonie op pad geweest om de mooiste en herkenbaarste plekjes van Angeren op video vast te leggen. Van Lijn 33 tot een Oldtimertractor en van het Sportpark de Poel tot de binnenkant van een Amaryllissenkwekerij.

Interviews met échte angersen

Benieuwd wat Willy van Bon het lelijkste plekje van Angeren vindt? Wil je weten wat volgens Geert Bouwman absoluut niet mag verdwijnen? Of wil jij ook het antwoord of we over 20 jaar nog een voetbalvereniging, scouting of harmonie hebben? En waar denkt burgemeester Marianne Schuurmans als eerste aan als ze aan Angeren denkt?

Ook dat hoor je op 22 juni. Een stuk of 20 inwoners hebben dit soort vragen beantwoord. Wij vonden de opnames al een hele bijzondere middag met mooie verhalen. Denk daar nog mooie muziek en een mooie beeldmontage bij en dan gaat het volgens ons een heel bijzonder concert worden!

Muzikale Workshop op Angeren Bruist

Onze vereniging gaat deelnemen aan “Angeren Bruist”.
Het doel van de middag is om senioren te activeren deel te nemen aan het sportieve en rijke culturele leven in Angeren en ook aan onze vereniging.
Het hele dorpshuis wordt op zaterdagmiddag 26 januari ingericht als marktplaats voor presentaties, workshops en clinics. Kortom een bruisende middag vol activiteiten

De middag kent een open inloopkarakter en duurt van 13.00 tot 15.30 uur. Rond 14.30 uur zal wethouder Aart Slob een kort woordje aan de bezoekers richten.

10 verenigingen uit Angeren hebben aangegeven zich op deze middag te willen presenteren.

Muzikale Workshop

Wij als Harmonie staan achter de doelstelling van deze middag en willen een steentje bijdrage om de middag tot een succes te maken. Dit doen wij door een muzikale workshop te geven

Het zou mooi zijn als een groot aantal inwoners naar het dorpshuis komen.
Als vereniging kunnen we hier een bijdrage aan leveren door over Angeren Bruist te praten met onze leden. Maar je zou ook met je buurman of buurvrouw, je vriend of vriendin, je opa of oma, in gesprek gaan om hen uit te nodigen naar deze middag te komen.

Iedereen is welkom.

Een hartelijk ontvangst kun je verwachten en de koffie staat klaar.
Zegt het voort, zegt te voort……

Nieuwjaarsconcert 13 januari

De Angerse harmonie blaast zondag 13 januari het nieuwe jaar in met een kort en luchtig nieuwjaarsconcert.  Om 11 uur starten we in het Angerense Dorpshuis.

Een nieuwjaarsconcert hoeft niet per se op 1 januari te worden gehouden, vinden ze in Angeren. De plaatselijke Harmonie Angeren blaast het nieuwe jaar op 13 januari in met een nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis Angeren. De datum van 18 januari die wij noemden in de krant van maandag was verkeerd.

Naast de bij een dergelijk concert passende tonen van de familie Strauss staan er ook andere ‘kunstwerkjes’ op het programma. Het gratis concert in het dorpshuis in Angeren begint zondag de 13de om 11.00 uur.