Trompettiste Sofie speelt op Nationale Kinderherdenking

Sofie links in actie bij de harmonie

We kennen allemaal de beelden van De Dam in Amsterdam waar jaarlijks op 4 mei o.a. onze Koning een krans legt voor de oorlogsslachtoffers. Maar wist je dat er ook een Kinderherdenking is? Deze vindt jaarlijks plaats in Madurodam. En ‘onze Sofie’ was dit jaar de uitverkorene om daar het ‘taptoe signaal’ te spelen. Helaas ook niet voor een groot publiek, maar wel via een live-stream te bekijken en interviews op radio2 en het Jeugdjournaal.

Heb je het gemist op 4 mei? Kijk hier de complete herdenking terug;
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3628124/KIJK-TERUG-De-Nationale-Kinderherdenking-in-Madurodam

Jeugdjournaal: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2332764-sofie-speelt-trompet-bij-de-kinderherdenking.html

Radio 2: https://www.nporadio2.nl/gemist/audio/17521/bijzondere-rol-voor-14-jarige-sofie-bij-nationale-kinderherdenking-ze-blaast-de-taptoe

Koffietijd: https://www.rtl.nl/video/8c23b93e-c50a-4a61-87f2-72c094f93e5a/

Hallo ik ben Sofie en ik ben 14 jaar. Ik hou van muziek en speel al 7 jaar trompet bij harmonie Angeren. Het is altijd erg gezellig en uitdagend om met elkaar een mooi muziekstuk te spelen. En ik heb ook nog les van Chiel.

Op 4 mei speel ik altijd met de harmonie bij de dodenherdenking in ons dorp. Maar dit jaar is alles anders. Alle blazers wordt gevraagd om thuis de taptoe te spelen. Ik doe dat niet. Ik mag namelijk bij de nationale kinderherdenking in Madurodam de taptoe spelen. Bovenop de 20 meter hoge vuurtoren die daar staat.
Via deze website kan je live meekijken en luisteren: https://www.nationalekinderherdenking.nl/livestream

Sofie van Eunen

Leven in vrijheid. Daar staan we op 4 mei bij stil tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. De plek waar normaal gesproken duizenden kinderen met hun ouders bijeen komen. Maar vanwege de coronacrisis herdenken we dit jaar ‘op afstand dichtbij’, vanuit je huiskamer.

De speciale editie van de Nationale Kinderherdenking wordt op 4 mei van 19:45 tot 20:00 uur uitgezonden via een live stream. Op deze pagina komt binnenkort een overzicht van alle (social) media waarop de herdenking te volgen is.

2012-04-07 11:05:12 DEN HAAG – Een jonge bezoeker in het vernieuwde Madurodam in Den Haag. Het attractiepark opende zaterdag haar deuren na een grootschalige renovatie. ANP ROBIN UTRECHT
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *