De pubquiz is de laatste jaren erg populair. Alleen in Angeren was er nog geen! Tot zaterdag 23 juni toen de eerste officiele Muzikale Pubquiz in Angeren een feit werd.

Onder leiding van Quizmaster Martijn van Vuuren kwamen er diverse vragenrondes voorbij van “Top 2000-” tot “Musical ronde”. Sommige vragen werden voorzien  van live-muziek zoals de ronde “raad het intro” uiteraard gespeeld door de Angerse harmonie. Dit viel nog wel tegen bij het publiek! Maar toen de intro’s nogmaals herhaald werden met aansluitend een stukje zang of melodie klonk er veelvuldig OH JA!! door de zaal.

Maar ook de Hussel-ronde waarbij Martijn heel knap een andere tekst zong op een melodie van een muziekstuk. Zo zong hij de tekst van “Dromen zijn Bedrog” op “Ik heb je Lief”. Dit pastte zo goed dat sommigen niet eens door hadden dat de tekst niet klopte.

De sfeer zat er ook lekker in en leek zelfs een klein beetje op het Top 2000 Muziekcafe. Ook werden er af en toe bitterballen of een kaasplankje geserveerd. De bar was ook de hele avond open.

Prijzen winnen!

En zoals bij iedere goede pubquiz waren er leuke prijzen te winnen bij de ‘roepvraag’! Van een ‘spionnenbril’ (zodat je tijdens de avond kon afkijken bij de buren) tot een Mummiepak (omdat de vragen al ingewikkeld genoeg waren). En van een ‘geluksvarkentje’ tot een toffe ‘kookwekker’ zodat je niet vergat om op tijd drinken te bestellen.

Foto’s

Bekijk hier de mooie foto’s van Henk voor een indruk van de avond.

De uitslag

En zo streden er 34 teams mee om de grote eer. En het werd zelfs nog spannend want Team 5 en Team 32 hadden beide evenveel punten.
Daarop besloot de jury om de beide teams nog een slotronde tegen elkaar te laten spelen, waarop Team 32 aan het kortste eind trok en als VIP-gasten nog lekker op de afterparty konden vertoeven.

Zoals Martijn en het orkest de avond ook afsloten met Hennie Huismans “Met z’n allen” waren er natuurlijk alleen maar winnaars. Maar toch zetten we op verzoek nog even de uitslag online: