Natuurliefhebbers en Camerafanaten gezocht!

Foto Henk Sluiter: tijdens het hoogwater in de Angerse polder moeten de bewoners van de Brouwketel met de boot naar hun huis.

Voor een nieuw project – welke voor nu het beste omschreven kan worden als een Lingewaardse versie van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis – is de Harmonie Angeren op zoek naar mensen die hun prachtige foto’s of videobeelden willen delen met een groter publiek en daarbij voorzien van live-muziek. De première staat gepland voor mei 2019, maar om bijvoorbeeld de Vier Jaargetijden van Lingewaard in beeld te kunnen brengen zijn de voorbereidingen inmiddels gestart.

De Angerse Vier Jaargetijden of het Pannerdensch Kanaal dat buiten haar oevers treed

De Vier Jaargetijden is één idee waar de projectgroep aan denkt, maar men staat open voor alle goede ideeën. “Het lijkt ons ook gaaf om bijvoorbeeld drone-beelden te kunnen vertonen van bijvoorbeeld het Pannerdens Kanaal als deze bijvoorbeeld bij hoog water buiten haar oevers treedt” aldus Tom namens de projectgroep. “Of als iemand helemaal fan is van een specifieke vogelsoort en daar mooie beelden van heeft of wil maken het komende jaar, dan kan dat supertof worden. Met het orkest gaan we daar dan mooie passende muziek bij zoeken.”

Maak van je hobby een expositie met live muziek

“Er zijn zeker weten mensen in Lingewaard die filmen of fotografie als hobby hebben. En zoals ook bij sporten geldt dat het een stuk makkelijker en leuker wordt als je een doel voor ogen hebt” vult Kitty aan. “Deze mensen roepen wij op om dit project als een mooi doel te zien. Het is ook een mooie gelegenheid om aan een groter publiek hun hobby te laten zien. Zie het als een expositie van je werk en dan met live-muziek erbij zoals ook het Metropole Orkest een aantal maal de muziek live speelde bij de vertoning van De Nieuwe Wildernis. De Oostvaardersplassen worden alleen vervangen door onze mooie gemeente Lingewaard.”

Een concert moet een beleving zijn!

Ella, Kitty en Tom vormen al jaren het projectteam vanuit Harmonie Angeren om jaarlijks met een verrassend themaconcert te komen. Zo is eens een complete musical over Angeren in de oorlog opgevoerd en kon het publiek vorig jaar een Revue meemaken. Twee weken terug werd het concert in een pubquiz-jasje gegoten. “We willen gewoon voor een bomvolle zaal spelen” aldus Ella. “En met een traditioneel concert red je dat bijna niet meer. Bij ons moet het concert een avondje uit of een beleving zijn. We denken dan ook al aan geur- en windmachinines voor dit komende project.”

Eerste bijeenkomst begin september

Denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan dit project met mooie beelden, neem dan contact op met de projectgroep via tom@smitsfamily.nl of bel 06 811 52 062
Na de vakantieperiode zal er dan begin september een bijeenkomst zijn van waaruit het project meer gestalte zal krijgen. Geinteresseerden zullen een uitnodiging ontvangen!

Muzikale Pubquiz in Angeren

De pubquiz is de laatste jaren erg populair. Alleen in Angeren was er nog geen! Tot zaterdag 23 juni toen de eerste officiele Muzikale Pubquiz in Angeren een feit werd.

Onder leiding van Quizmaster Martijn van Vuuren kwamen er diverse vragenrondes voorbij van “Top 2000-” tot “Musical ronde”. Sommige vragen werden voorzien  van live-muziek zoals de ronde “raad het intro” uiteraard gespeeld door de Angerse harmonie. Dit viel nog wel tegen bij het publiek! Maar toen de intro’s nogmaals herhaald werden met aansluitend een stukje zang of melodie klonk er veelvuldig OH JA!! door de zaal.

Maar ook de Hussel-ronde waarbij Martijn heel knap een andere tekst zong op een melodie van een muziekstuk. Zo zong hij de tekst van “Dromen zijn Bedrog” op “Ik heb je Lief”. Dit pastte zo goed dat sommigen niet eens door hadden dat de tekst niet klopte.

De sfeer zat er ook lekker in en leek zelfs een klein beetje op het Top 2000 Muziekcafe. Ook werden er af en toe bitterballen of een kaasplankje geserveerd. De bar was ook de hele avond open.

Prijzen winnen!

En zoals bij iedere goede pubquiz waren er leuke prijzen te winnen bij de ‘roepvraag’! Van een ‘spionnenbril’ (zodat je tijdens de avond kon afkijken bij de buren) tot een Mummiepak (omdat de vragen al ingewikkeld genoeg waren). En van een ‘geluksvarkentje’ tot een toffe ‘kookwekker’ zodat je niet vergat om op tijd drinken te bestellen.

Foto’s

Bekijk hier de mooie foto’s van Henk voor een indruk van de avond.

De uitslag

En zo streden er 34 teams mee om de grote eer. En het werd zelfs nog spannend want Team 5 en Team 32 hadden beide evenveel punten.
Daarop besloot de jury om de beide teams nog een slotronde tegen elkaar te laten spelen, waarop Team 32 aan het kortste eind trok en als VIP-gasten nog lekker op de afterparty konden vertoeven.

Zoals Martijn en het orkest de avond ook afsloten met Hennie Huismans “Met z’n allen” waren er natuurlijk alleen maar winnaars. Maar toch zetten we op verzoek nog even de uitslag online:

Teamnr Punten
32 102
5 100
26 91
20 88
1 87
21 85
22 85
2 72
16 70
35 70
18 68
27 68
4 64
7 64
24 64
29 64
17 60
12 59
9 57
28 57
31 57
33 56
25 55
13 52
37 49
11 46
8 44
10 41
15 39
19 39
38 26
30 25
6 24
34 18

 

Kids in Concert 2018

Zondag 25 februari was het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand het decor voor Kids in Concert: het concert door de kinderen in opleiding van zowel Harmonie Angeren als Muziekvereniging Volharding. De zaal was zelfs zo vol dat enkele optredens in een andere zaal plaats moesten vinden.

De jeugdslagwerkgroep van Volharding begon het concert dat door Driss en Dorine werd gepresenteerd. Hierna volgde een duo op saxofoon en trompet (Roos en Meijs) en daarna de MusicKids. Zij lieten o.a. op boomwhackers horen wat ze allemaal al kunnen op jonge leeftijd.

Het projectorkest was daarna aan de beurt met o.a. muziek van The Blues Brothers en het nummer Next Christmas.

Na eerst nog een optreden van een blokfluit trad de dwarsfluitgroep op. En het projectorkest sloot weer af. Dit was ook het einde van het project. De jonge muzikanten hebben nu vrijwel allemaal een plekje in de harmonieorkesten van Volharding en Angeren gevonden. Het wachten is weer op een nieuwe lichting jonge muzikantjes om een jeugdorkest te vormen.

Bekijk hier een aantal foto’s!

 

Zo 5 november appelflappenconcert

Het is traditie geworden dat als de blaadjes aan de bomen verkleuren, de harmonie in Angeren binnen voor wat extra kleur en gezelligheid zorgt door middel van een zondagochtendconcert. Zoals te doen gebruikelijk gebeurt dat onder het genot van een kopje koffie of thee met een appelflap.

De harmonie zal op zondagochtend 5 november een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Gestart wordt met een kort optreden van het projectorkest (leerlingenorkest) onder leiding van Jasper Arts. Daarna neemt Casper Braafhart het stokje over. Onder zijn leiding gaat het orkest louter luchtige muziek ten gehore brengen, bestaande uit blues-; Caraïbische en Spaanse klanken en het welbekende, gevoelige “Let me try again” met Tom Smits als solist. Ook Jamie Stoffels laat als solist van zich horen in een Spaans nummer. Het wordt een mix om van te genieten.

In de loop van dit concert zullen de MusicKids onder stimulerende begeleiding van Hellen en Marleen tijdens een kort intermezzo blijk geven van hetgeen zij al kunnen presteren. Bovendien wordt de gelegenheid aangegrepen om enkele leden met (zeer) lange staat van dienst in het zonnetje te zetten.

De appelflappen staan om 11.00 uur klaar in het Dorpshuis te Angeren. Toegang is als altijd gratis.

Enthousiaste start MusicKids!

De nieuwe groep MusicKids is gestart. Maar liefst 14 kinderen komen om de week lekker muziek maken onder leiding van Hellen en Marleen.

Ze doen leuke spellen als de stopdans, leren diverse instrumenten kennen en bespelen en leren noten lezen met behulp van de blokfluit en de boomwackers.

Nu volop oefenen voor het eerste optreden bij het najaarsconcert van de harmonie op 5 november!

“Welkom bij de Revue” themaconcert 2017

Op 8 juli nam de Harmonie je mee naar een avondje Revue! In de volle zaal van het Dorpshuis was het lekker warm en werd een ware spektakelavond voorgeschoteld.

harmonie-revue-animatie

Denk je aan Revue, denk je aan zang, dans en muziek. Maar ook aan veel veren en André van Duin. Dit kwam natuurlijk terug. De avond startte met het toepasselijke “Wilkommen” uit Cabaret gevolgd door “Moeder ik wil bij de revue”.

De zang en dans werden verzorgd door musicalgroep The Highlights en niet te vergeten Miss Killer Queen “The Queen of Burlesque”! Ook Martijn van Vuuren was weer van de partij en bracht enkele zangstukken solo ten gehore. En als je het hebt over Andre van Duin, dan denk je al snel aan Ronald Dikker.

Bekijk hier een leuke samenvatting van het concert door Arpro Media:

 

Of bekijk hier alle nummers:

 

back front

 

Kids in Concert 2017 was een groot succes!

Met fantastische aankondigingen van Tjard en Daan, en hele muzikale bijdragen van alle leerlingen werd het Kids in Concert weer een heel geslaagde avond.

Er kwam van alles aan bod:

De MusicKids, kinderen uit groep 2 en 3 hebben in 8 maanden ritmes geleerd, blokluit en boomwhackers spelen. Dit lieten ze allemaal horen tijdens hun optreden. En het liedje De Wereld van Kinderen voor Kinderen, met een heel moeilijke tekst, werd uit het hoofd vol overtuiging gezongen. Prachtig!

De blokfluiters lieten onder leiding van Emmely een heel mooi stuk horen.

 

Verder kwamen er een aantal slagwerksolo’s voorbij, Teun liet horen wat hij kan na een half jaartje les en Daan en Lotte lieten horen hoe het klinkt als je op A-niveau speelt.

De avond werd afgesloten met het Jeugdorkest Volharding-Angeren, die drie technisch moeilijke stukken brachten die ze goed afgingen.

Bedankt allemaal!

Bekijk hier nog wat leuke foto’s

MusicKids zijn gestart!

De eerste les van de MusicKids was een groot succes. 6 kinderen uit groep 3 en 2 hebben zich vermaakt met muziek en dans.

Het doel van de cursus MusicKids is om kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met muziek, zang en dans. Zij leren liedjes en leren ritme-instrumenten te gebruiken als ondersteuning bij het zingen, spelen en bewegen. Dit gebeurt door middel van spelletjes, verhalen en oefeningen die allen betrekking hebben op muziek en beweging. Om aan de ouders te laten zien wat de kinderen hebben geleerd, zullen de Musickids optreden op het Kids in Concert 2017.

De kinderen hebben in principe één keer in de twee weken les: dit is op maandagavond van 18:00 tot 19:00 uur in het Dorpshuis te Angeren (zaal de Viswei). Nb De datums kunnen af en toe afwijken. De cursus MusicKids duurt tot ongeveer mei/juni 2017.

De volgende datums zijn al vastgesteld, dit zijn: Maandag 3 oktober, maandag 17 oktober, maandag 31 oktober, maandag 14 november, maandag 28 november en maandag 12 december. Na de kerstvakantie zullen nieuwe datums worden vastgesteld.

De lessen zijn GRATIS. Ook het gebruik van muziek en instrumentjes. De lessen worden gegeven door Hellen Eeuwes, lid van de harmonie en zij zal worden ondersteund door leden van de opleidingscommissie.

Na het behalen van het MusicKids diploma hebben de kinderen de mogelijkheid om door te gaan op de blokfluit. Na de cursus blokfluitles hebben de kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar een instrument.

We hebben plaats voor nog meer kinderen. Dus houdt je kind van muziek maken en lekker dansen, meld hem/haar dan snel aan voor deze gratis cursus! 

musickids-3-oktober-2016-003  Grote lol tijdens de afsluitende stoelendans

Seizoensafsluiting met IJSconcert

Het jeugdorkest heeft vandaag op smakelijke wijze het seizoen afgesloten. Namelijk met een concertje in het centrum van Huissen en daarna met een heerlijk ijsje. Het ijsje was van Jasper als dank voor een gezellig seizoen.

Kijk op de foto’s hoe gezellig het was!

https://goo.gl/photos/DX9DWmVXrKKBUCHF7

Kids in Concert goes Disney

De jeugd van Harmonie Angeren heeft zich op vrijdagavond 1 juli gepresenteerd aan het publiek. In het thema Disney lieten de jeugdleden horen wat ze allemaal kunnen. Van een dwarsfluitoctet tot een solo-trompet en van een blokfluitgroep tot klarinetduo. De MusicKids speelden op de boomwhackers, blokfluit en ze zongen een lied. En het jeugdorkest sloot het concert af met een aantal swingende liedjes. En alles werd vakkundig aan elkaar gepraat door het presentatieduo Lotte en Sofie.

Bekijk alle foto’s:

https://goo.gl/photos/oND3EbHZqCwpAjez8 

 

 

Moord gepleegd in Angeren!

Angeren is opgeschrikt door een raadselachtige moord! De beroemde pianist Wibi Soerjada zou a.s. zaterdag 4 juni komen soleren op het jaarlijkse themaconcert, op de generale repetitie kwam hij echter niet opdagen. Even later werd zijn lichaam gevonden. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wie heeft dit gedaan? En met welk moordwapen?

Iedereen die afgelopen week iets verdachts gezien heeft wordt opgeroepen om a.s. zaterdag om 20 uur naar de concertzaal te komen om samen deze brute moord op te lossen. De ervaren Rechercheur Backer (met CK) zal proberen om deze moord op te lossen.

Door deze gebeurtenissen speelt de harmonie een aangepast repertoire. De solo-stukken van Wibi Soerjada zullen worden vervangen door enkele nummers met zang van o.a. Lars Mak en Saskia Vos.

Zoals u de laatste jaren van Harmonie Angeren gewend bent word er flink uitgepakt op het jaarlijkse themaconcert. Er wordt nog steeds nagepraat over “Soldaat van Angeren” dat in 2015 een groot succes was, maar ook “Miljoenenjacht” en “All you need is love” concerten waren een ware happening voor het publiek en orkest.

Veel meer kunnen we eigenlijk niet verklappen. Komt u gewoon op 4 juni naar het Dorpshuis, dan heeft u in ieder geval een alibi!

Gespeelde muziek

 1. Baantjer
 2. Pianoman
 3. Big Spender
 4. Barcelona
 5. Disney Medley from Fantasia 2000
 6. Disney March Spectacular (mickey mouse mars, jungle book, mary poppins en meer)
 7. Nergens Goed Voor
 8. Let it Go (Frozen)
 9. Wit Licht
 10. Cluedo Flashback Megamix
 11. Zeg me dat het niet zo is
  Toegift:
 12. Brand new Day

 

Met zang van…

lars-mak-zangdocent-arnhem[1]

Lars Mak, zanger en acteur en geeft zangles in Arnhem. Voordat hij zijn Stemstudio opende, was Lars te zien in de muziektheaterproductie WarHorse. Daarvoor speelde hij in de musical Soldaat van Oranje, waarin Lars met regelmaat de hoofdrol mocht vertolken. We zijn blij dat we Lars op 4 juni in Angeren mogen verwelkomen!

Saskia Vos uit het Limburgse Sevenum is sinds 1997 leadzangeres bij Sound Xpress, daarnaast doet ze veel gastoptredens bij diverse bands, koren, orkesten, bigbands, harmonieën en fanfares: van 1 tot 5000 man publiek! Ook werkt ze als zangcoach en geeft ze muziektherapie. En op 4 juni is deze topper te horen bij de harmonie!

2014_symphonica1[1]

 

Heerlijke appelflappen

Nee dit bericht gaat niet over onze jaarlijkse actie dat we bij u aan de deur komen met Oliebollen en Appelbeignets. Daarvoor komen we weer bij u langs op 30 december! (Bestellen kan alvast via deze pagina)

Dit bericht gaat over het afgelopen Appelflappenconcert. Naast enkele mooie muziekstukken door de harmonie traden de MusicKids op en werden enkele leden in het zonnetje gezet. Zo waren Jenny, Thijme en Ella 12,5 jaar lid en kregen Dianne en Henriette een speldje voor respectievelijk 25 en 40 jaar lidmaatschap. Nogmaals van harte!

Het mooiste speldje ging naar Ton Janssen. Hij ontving uit handen van Burgemeester Schuurmans een speldje voor 60 jaar lidmaatschap! Ton heeft altijd ontzettend veel gedaan voor de harmonie. Vele bestuursjaren, voorzitter, opleidingscommissie en nog veel meer. Helaas voor ons is dit ook aanleiding voor hem om te stoppen met het bespelen van de tenorsaxofoon. Na 60 jaar is het tijd om het rustiger aan te gaan doen en hij gaat dat doen bij het seniorenorkest in Nijmegen. Ton, bedankt voor alles!

 

 

Zo. 29 nov. appelflappenconcert

Inmiddels een vast onderdeel in het programma van de harmonie. Het jaarlijkse Appelflappenconcert! Terwijl de muzikanten muziek maken kan het publiek genieten van heerlijke appelflappen die door de leden zijn gebakken.

Ook dit jaar staat er weer een gevarieerd programma op de lessenaars van de harmonieleden. Iets klassieker dan tijdens de themaconcerten, maar zeker de moeite waard. Wat te denken van het schitterende “Ross Roy” waarin het orkest u meeneemt door mooie melodielijnen. En wat te denken van het schitterende MacArthurpark?!

En natuurlijk kan een eerbetoon aan de dit jaar overleden orkestleider James Last niet ontbreken middels een prachtige fluitsolo “Einsamer Hirte”. Naast een solo voor fluit kunt u ook een solo voor bas horen in het muziekstuk “Groovie Peppie”.

Ook onze MusicKids zullen acte de presence geven.

Het programma start om 11 uur en zal rond 13 uur afgelopen zijn. Uiteraard gratis entree in het Dorpshuis in Angeren.

Jeugdorkest i.s.m. Volharding gestart!

Op woensdag 4 november is het jeugdorkest weer opgestart. Vorig seizoen zijn we na een paar jaar afwezigheid gestart met het jeugdorkest De Alsjemuziekband! Dit ging zo goed dat na de zomer 5 leden van dit orkest zijn doorgestroomd naar het harmonie-orkest.

We hadden hierdoor te weinig jeugdleden om zelf een jeugdorkest te kunnen vormen. We hebben aansluiting gezocht bij onze collega vereniging De Volharding in Huissen. Nu vormen we samen het Instaporkest De Alsjemuzikaalband! De eerste repetitie was succesvol. Na een leuke kennismaking klonken de eerste noten al hoopvol door de ruimte. Dat belooft wat voor de toekomstige optredens bij beide verenigingen!